Orange sare in ajutorul iubitorilor de calatorii

Mie imi place sa calatoresc foarte mult, tocmai de aceea si detin un iPhone pentru a-mi organiza mult mai bine calatoriile si vacantele cu ajutorul sutelor de aplicatii pentru acesta, disponibile dupa preferinte si necesitati cu ajutorul http://www.orange.ro/roaming/optiunea-go-europe.html.
Mai jos va voi descrie cateva din aplicatiile folosite de mine personal in vacante si calatorii.
Aplicatia Maps care vine instalata odata cu sistemul de operare al telefonului nu este altceva decat Google Maps putin imbunatatit de cei de la Apple prin adaugarea functiei de tranzit si directia de mers. Aceasta aplicatie functioneaza nu doar daca sunteti conectat la internet in tara dar si in afara I prin internet prin Roaming activand optiunea “Go Europe” si platiti 1 euro pe zi, beneficiind de tarife nationale la apeluri, sms-uri si trafic de date. Costurile despre care vorbim ar fi de 0,15 euro/minut pentru apeluri, 0,062 euro/SMS si 0,28 euro/MB pentru traficul de date..
iGO – dupa cum stiti este un program de navigare care foloseste receptorul GPS, acesta are avantajul ca poate fi folosit oriunde fara a avea nevoie de o conexiune la internet. Mie imi este foarte folositor atat in afara cat si in tara, unde m-a ajutat foarte mult. Incerc sa am mereu ultimele versiuni de harti si POI-uri instalate. Am folosit in trecut si alte softuri pentru GPS dar acesta mi s-a parut cel mai ok din punct de vedere al acuratetii si al detalierii hartilor.
Alte aplicatii pentru iPhone care mi se par interesante si cred ca destul de folositoare in anumite momente:
– Redescopera Romania este o aplicatie care ofera harta cu majoritatea obiectivelor turistice grupate pe categorii. Pentru a putea accesa toate facilitatile este necesar sa va inregistrati pe site-ul lor gratuit.
– La Pensiuni este o aplicatie care are in spate o baza de date cu foarte multe pensiuni din toate zonele tarii, din meniul aplicatiei puteti contacta direct pensiunea dorita.
– Transportul public din Bucuresti pentru cei care vor sa viziteze Bucurestiul de placere sau de nevoie este o aplicatie care ofera hartile tuturor mijloacelor de transport in comun.
– Ataxi o aplicatie care contine o baza de date cu toate companiile de taxi din intreaga tara. Doar alegi orasul in care te afli si compania de taxi preferata.
– Trip Journal o aplicatie dezvoltata de o companie romaneasca, un jurnal de calatorie care este disponibil pe majoritatea sistemelor de operare nu doar pe iOS care te ajuta sa-ti tii un jurnal al calatoriei si care-l poti face public prietenilor de pe Facebook.
– SkyScanner o aplicatie zic eu foarte folositoare care va ajuta sa cautati zborurile de care aveti nevoie la preturi foarte bune.
– Booking.com aplicatia pentru iPhone a celor de la booking.com, locul unde va puteti gasi hotelul la care sa va cazati in functie de destinatia aleasa.
– TripAdvisor odata ce mi-am ales cateva hoteluri dint-o destinatie citesc cateva pareri ale turistilor care le-au calcat pragul, asta inainte de a face rezervarea pentru a nu avea surprize neplacute la destinatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: