ce este frumusetea?

Cuvant cu o definitie grea, ce a urmarit evolutia multor secole sub ochii ei critici. Rousseau, spre exemplu, spunea ca frumusetea este promisiunea fericirii. Aceasta a fost acel strop de ploaie norocos ce a inspirat artistii din intreaga lume. Ceea ce incanta ochii si ne lasa cu un mic vis ce poate primi titulatura de frumos. Dincolo de timp, de moda, de secole, frumusetea ramane un ideal dar si o stare. De sute de ani circula ideea ca frumusetea vine din interior, dicton ce nu poate fi contrazis.
Legam cuvantul frumusete de ceea ce arata oglinda, de stralucirea accesoriilor, de originalitatea hainelor,de modernitatea coafurii, insa cea mai pretioasa oglinda este cea care reflecta ce este in interior. Frumusetea fizica este oglindirea frumusetii sufletesti, a ansamblului ce compun ca valoare individuala omul, iar ce ajuta la definirea frumusetii, este femeia.
Cele ce dau o mana considerabila de ajutor in secolul nostru, sustinand frumusetea, sunt metodele prin care ea poate fi intretinuta. Creme, lotiuni, masti, toate cu formule inovatoare, cu plante trimise de Dumnnezeu pe Pamant pentru ca noi sa le gasim o intrebuintare, in sensul mentinerii cadoului numit frumusete. Aceasta trasatura , care din punctul meu de vedere cu cat are la baza mai multa naturalete cu atat merita mai multe aplauze.
Consider ca frumusetea trebuie sustinuta si modelata de moda si de metodele naturale de a intocmi definitia frumosului. Aceasta inceteaza sa isi mai arate infatisarea in momentul in care moda si tratamentele moderne isi pierd scopul pe drum.
Mesajul, tind sa cred, sau vreau sa cred, ca este acelasi, desi imaginile ma contrazic, si anume de a gasi vesnic tinerete, sclipire in ochi, energie si noblete in aspectul unei femei. Insa in alergatura haotica toate acestea se pierd lasand in urma doar roboti deformati de injectii, haine care lasa de dorit, tratamente si lista poate continua. Din pacate este o uniformizare, o parada a ideilor comune numita trend, si, desi se mizeaza pe originalitate, este o contraditie la nivel conceptual, adica nu poti fi original din moment ce te aliniezi la niste standarde, uiti de propria identitate si lasi pe ceilalti sa isi puna amprenta asupra ta , de la felul in care te simti pana la utimul accesoriu.
Asadar, mult dorita frumusete se poate gasi intr-un stil feminin, original, natural, accentuat de machiaj, pus in valoare de haine si luminat printr-un zambet. Ce poate fi mai radiant si mai onorabil decat a admira o femeie ce foloseste machiajul pentru a evidentia ce i-a oferit natura, alege hainele in functie de nevoile corpului urmarind si tendintele, insa emanand finite. Idealul de frumusete este intr-adevar variabil de la persoana la persoana, de la femeie la femeie, insa vulgarul, grotescul pot primi definitii commune, de la toti cei care pot face adevarata diferenta intre frumos si penibil. Daca este greu sa definim frumusetea macar putem defii opusul ei, bifand o linie in aceasta dificila ecuatie.
Deci, frumusetea nu este greu de atins cand pasii ce trebuie urmati sunt identici ca cei ai unei femei, stilati, distinsi si nobili.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: